Nascholing

Nascholing2022-06-15T09:58:06+00:00

Nascholing

Wanneer de opleiding van start gaat,  is het mogelijk, in het tweede opleidingsjaar, een of meerdere modules te volgen. In september 2023 start, bij voldoende deelname, de volgende opleiding, je kunt de nascholingen in het tweede jaar dan vanaf september 2024 weer volgen.

In de tijd tussen 2 opleidingsronden organiseert de Stibaf nascholingsdagen rond een thema. Zodra we deze organiseren, schrijven we hierover op de website. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, mail naar info@stibaf.nl.

Nascholingsdagen in het tweede jaar van een lopend opleidingsjaar worden georganiseerd voor antroposofisch fysiotherapeuten, ergo- en oefentherapeuten die de opleiding hebben afgerond. Je kunt een of meerdere modules bijwonen.
De zaterdagmiddag, waarin de zogenaamde centrale casus wordt behandeld, is ook opengesteld voor andere (para-)medische beroepsgenoten. Voor het volgen van deze middagen is kennis en vaardigheid van het gebruik van het antroposofisch mensbeeld een voorwaarde.

Casuïstiek
Tijdens deze middagen wordt gewerkt aan een casus, waarbij cursisten in groepjes een wezensledendiagnose, behandeldoel en behandelplan opbouwen. Tijdens de uitwisseling kan de specifieke (andere) blikrichting van de verschillende vakgebieden bevruchtend werken.

Ter voorbereiding wordt de readertekst van de module 14 dagen van tevoren naar je verstuurd.
Het is ook mogelijk de nieuwe pathologiereaders: ‘Ziektebeelden vanuit menskundig perspectief’, Josée Hendriksma en ‘Ritmische Massage deel 2, Pathologie’, Saskia Jelgersma en Sandra Niekel te kopen. De kosten zijn € 20,00 per reader.

Accreditatie
Voor de NVAF-leden is deze nascholing geaccrediteerd met respectievelijk 60, 40 en 10 punten. 

Docent: Josée Hendriksma e.a. docenten STIBAF

Voor andere nascholingen verwijzen we je naar de site van de Academie Antroposofische Gezondheidszorg.